120.000zł, czyli około 50% wartości mieszkania...
Ściąga mnie w prawo
Zwiń
X
-
Ściąga mnie w prawo
Witam
Mam mały, ale uciązliwy problem z moja Octavią TDI 1.9 (2001r) - a mianowicie ściąga mnie w prawo.. delikatnie, ale jednak.. ciągle muszę delikatnie kontrować kierownićą w lewo, a przy dłuższej tracie sami wiecie jak jest..
Pierwsze co przyszło mi do głowy to zbieżność telefon zostal przebadany i wyszło, że jest ok. pomyślałem, że może opony i przełozyłem tył na przód i nadal to samo..
Macie jakiś pomysł?
-
-
Jeżeli zbieżność jest ok to warto odpowiedzieć sobie na jeszcze jedno pytanie, a mianowicie czy jesteś w 100% pewnych co do historii samochodu, tj. czy nie miał przypadkiem jakiś przygód blacharsko lakierniczych. Czasem "fachowcy" tak naprawią samochód że z kombi zrobią sedana lub na odwrót. Nie chciałbym nic sugerować ale warto też wziąć to pod uwagę.
pzdr.!
Komentarz
-
-
Samochód był sprawdzany w serwisie i nie nic nie wskazywało na to że był walony.
Dodam, że w zeszłym roku (kiedy go kupiłem) nie ściągał, a przynajmniej nie przypominam tego sobie. Oponki wykazywały, że cos jest nie tak ze zbieznością i zaraz po zmianie kół na zimowe zrobiłem zbieżność i też na zimówkach tez wydaje mi się, że było ok.
Dopiero po zmianie na letnie pojawił sie ten problem.. znowu zawiozlem go na zbieznośc i tu po badaniach powiedziel, że jest ok i nie trzeba nic przestawiać.
Komentarz
-
-
Przerabiałem dzisiaj temat ściągania w prawo. Moja Octa ma zbieżność OK, walona nie była, dziur też nie zaliczała nadmiernie, Opony Barum Bravuris nówki sztuki na przedniej osi.
Mechanik ustawiający geometrię miał dwie hipotezy:
- wg jego doświadczenia problem ze ściągnaniem występuje często na oponach kierunkowych
- opony na przedniej osi są tego samego typu ale pochodzą z innych fabryk
Ostatecznie problme ustąpił po zamienie stronami opon na przedniej osi.
Komentarz
-
-
też tak miałem że na alusach ręka bolała od kontrowania a na zimówkach lux. Walnąłem parę razy w dołki i trzeba było alusy prostować i po prostowaniu jak ręką odjął, ślicznie wygodnie i nic nie trzeba kontrować. wyważanie i zmiana przód na tył lewo na prawo też wcześniej nic nie dawały. teraz jest spoko hehe zobaczymy po nastęnym prostowaniu bo 17" alusy + polskie drogi więc ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ArturiuszMacie jakiś pomysł?
Też mnie ściągało na prawo, zmieniłem oponę z przodu na tył to doszło jeszcze telepanie kierownicy. Myślałem,że coś w zawieszeniu strzeliło i pojechałem na stację diagnostyczną.
Mechanik podniósł przód zakręcił kołem i powiedział,że strzelił kord.
Tak więc zanabyłem nowe kapcie. Przy wymianie okazało się, że w jeszcze jednej oponie strzelił kord. Opony były już stare, ale myślę,że pomogłem im się rozwalić złym przechowywaniem (na stojąco).
Komentarz
-
Komentarz